20 тежки катастрофи с шестима загинали

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки катастрофи с шестима загинали и 27 ранени, от които трима с опасност за живота. За района на София са станали 38 леки и 4 тежки пътнотранспортни произшествия със седем ранени, от които един с опасност за живота.

Пътищата от републиканската мрежа са сухи, като на места, предимно в Западна България са мокри, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”. Мокра е и пътната настилка на автомагистрали “Люлин” и “Хемус”, както и на автомагистрала “Тракия” в Софийска област. Автомагистрала “Марица” е суха. Преминаването през граничните контролно-пропускателни пунктове е нормално.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, а Дюлински за товарни автомобили. Въведени са и следните ограничения: Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя “Слънчев бряг” – Бургас, забранено е и преминаването на МПС с над 20 тона през Айтоски проход.

Въведено е временно ограничение на движението на автомагистрала “Тракия” на изхода за Стара Загора поради строителни дейности за изграждане на пътен възел.

До 15.09.2011 г. за времето от 16 часа до 22 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен, като движението се осъществява по маршрут Стара Загора- Мъглиж-Сливен. Затворен е пътят Кюстендил-Николичевци, като обходът е през Ябълково, Копиловци, Николичевци. Затруднено е движението по пътя Гоце Делчев-Петрич-Златарево поради профилактика.

Източник: www.btv.bg